Naar buiten is meer dan gezond

Naar buiten!

Kinderen hebben recht op natuurbeleving, buiten. Passie voor natuur komt niet uit de buis of via de computer!
Essentieel is de eigen, individuele en persoonlijke ervaring in de buitenruimte.

‘Compassie met bedreigde oerwouden komt voort uit respect en liefde voor de boom voor je huis.’

Natuur is gezond. Professionals uit diverse disciplines van de gezondheidszorg bevestigen dat natuurbeleving positieve effecten heeft op de geestelijke en lichamelijk ontwikkeling van het kind. Het werken met een camera versterkt deze effecten.

Kinderen die vaker buiten zijn, zijn doorgaans gezonder, hebben meer weerstand en zijn socialer. Bovendien ontwikkelen ze zich motorisch beter. Kinderen ‘met een rugzakje’ blijken toegankelijker te worden voor behandeling en vinden vaak de rust die ze elders missen.
Wij hebben kinderen op slag zien veranderen als we ze een cameraatje in handen gaven. Dat zijn momenten die je nodig hebt voor je doelstelling. Kinderen die met een fotocamera de natuur ingaan, gedragen zich anders. Ze hebben meer aandacht, zijn voorzichtiger, rustiger, toegankelijker en milder.

Educatie valt beter op zijn plek als kinderen magische natuurmoment hebben ervaren. De oogst van de ervaringen kan op allerlei manieren verwerkt worden.

Joost en Joost zorgen voor de klik met ieders natuur

Een absolute aanrader en “een drie centimeter dikke waarschuwing dat we bezig zijn een generatie geautomatiseerde kinderen op te voeden.” (The New York Times)

Zie ook de website van  Het laatste kind in het bos, Richard Louv

hetlaatstekindinhetbosSharing nature with children, Joseph Cornell

Enthousiasmeren, richten, doen en oogsten

Enthousiasmeren, richten, doen en oogsten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom Joost en Joost >

Missie, visie, strategie >

Over Joost en Joost >