En wel hierom

Ons doel is passie voor natuur aanwakkeren bij kinderen en volwassenen
(met fotograferen als middel, niet als doel).

Natuur beleven is van groot belang voor kind en natuur. Mensen zorgen alleen goed voor hun natuurlijke omgeving als zij er een emotionele band mee hebben. En hoe vroeger de klik met de natuur ontstaat, hoe natuurlijker wij haar als volwassenen weer door willen geven aan onze kinderen.
Daarnaast hebben kinderen wat ons betreft een grondrecht in hun relatie tot de natuur. Dit recht staat in de huidige digitale-informatiemaatschappij voor velen onder druk. Kinderen komen haast niet meer buiten. Door gericht en anders te kijken met behulp van een spannend digitaal instrument, de fotocamera, verbinden we kinderen op een unieke manier met natuur. Met andere woorden, een digitale camera en de foto’s vormen een brug tussen hun natuurbeleving en hun sociale omgeving.
Ook voor volwassenen is natuurfotografie een prachtige manier om creatief te ontspannen en te genieten.

-JoostBouwmeester©lowres -2260Samen bereiken we meer
Joost en Joost werken onder andere samen met natuurorganisaties om op die manier het bezoek aan natuurgebieden te bevorderen. Vanuit de overtuiging dat wij de aarde te leen hebben van onze kinderen, is ons gemeenschappelijke doel een nieuwe generatie een groter verantwoordelijkheidsgevoel voor onze aarde bij te brengen. Eigen ervaring is daarvoor cruciaal.

Naar buiten gaan moet >

Missie, visie, strategie >

Over Joost en Joost >

One thought on “En wel hierom

Reacties zijn gesloten.