Eerst de kik en dan de klik

reebok_rijksdorpGa je mee de natuur beleven? Neem de camera mee! Joost en Joost nemen jong en oud mee op natuurbeleving met de fotocamera in gebieden als Hollands Duin, Zuid-Hollands landschap, Meijendel, Amsterdamse Waterleidingduinen, Kennemer- en Schoorlse duinen, de polders, groene speeltuinen, speelbossen, waar je maar wilt. Op zoek naar WOW-momenten in Hollands mooiste natuur, om die vervolgens te fotograferen… Kinderen van nu zijn de natuurbewaarders van straks … ….maar alleen als zij er ‘iets mee hebben’. En daar is emotie voor nodig, echte beleving. Onze belangrijkste drijfveer is deelnemers, jong en oud, met welk ‘rugzakje’ dan ook, een onvergetelijke natuurbeleving te bezorgen. Wij krijgen er een kick van als we jullie energie vrij maken! En dat jullie achteraf met plezier terugkijken op mooie, blijvende herinneringen. Beleving voorop, techniek komt later Voor kinderen staat vooral speuren, ‘jagen’ en verzamelen voorop. We enthousiasmeren, focussen, laten doen en delen de oogst. Kinderen vertellen ons en elkaar wat zij mooi vinden. En dat is prima. Ze kunnen ook niets fout doen, we vinden alles prachtig wat hen enthousiasmeert. Bij  de oudere kinderen  (12+) besteden we (wel) aandacht aan de techniek en instellingen rond natuurfotografie. Vanuit brede natuurkennis en met humor zorgen wij daarbij dat deelnemers snappen hoe het werkt, door persoonlijke aandacht en gerichte oefeningen met:

  • Belichting
  • Scherpstelling
  • Scherptediepte (diafragma)
  • Sluitertijd
  • Iso-waarde
  • Compositie

Heel belangrijk daarbij  is je gevoel met je onderwerp. Wie je ook bent en hoe je ook kijkt en beleeft: wij zorgen dat het klikt!

One thought on “Eerst de kik en dan de klik

  1. Joost en joost zijn ook in te zetten bij natuurevenementen. Op de natuurfeestdag van Dunea in Meijendel hebben we gezien hoe enthousiast kinderen hiervan worden!

Reacties zijn gesloten.